6 кроків до щоденної молитви

День пройшов насичено. Я встигла зробити купу справ, але ще більше не встигла. В голові проносилися сотні думок, імен, подій, планів. Усі вони були важливі, але насправді мене хвилювало не це. Я розуміла, що упустила головне ­- молитву.

Молитва ­ це розмова з Богом. Подумати тільки: ­ розмова з самим Творцем! Але як часто ми недооцінюємо її… Протягом дня ми знаходимо час на “невідкладні” справи, на своїх друзів, на відпочинок і ще багато на що. І тільки ввечері, згадавши про молитву, промовляємо в напівсонному стані щось на зразок “Боже, благослови день грядущий” і з почуттям виповненого обов’язку християнина засинаємо. Так може статися: всі ми живі люди. І Бог не відвернеться від нас. Проблема, коли так стається часто. Тоді це не випадковість, а пріоритети. Знаючи наше життя до дрібниць, Господь каже в своєму Слові: Вгамуйтесь і пізнайте, що я ­ Бог…. (Псалом 45:11).

Стомившись від усього хаосу в голові, я вирішила за чашкою гарячого чаю поговорити з Богом. Не про свої клопоти, а просто як з другом. Заспокоїтися і провести час з Ним.

Мій чай охолонув, так і не випившись. Але то були кращі хвилини мого дня. Серце наповнилось миром, прийшла ясність думок. Воля Божа, щоб ми молилися постійно: “Завжди радійте! Безперестанку моліться! Подяку складайте за все, бо така Божа воля про вас у Христі Ісусі” (1­е до Солунян 5:16-­18)

Активне молитовне життя нас зміцнює духовно, ми починаємо краще розуміти Бога.

6 кроків до щоденної молитви:

 Preview

“Пильнуйте й моліться, щоб не впасти на спробу, бадьорий бо дух, але немічне тіло” (Від Матвія 26:41)

1. Прийміть рішення молитися кожного дня. Хай спілкування з Небесним Отцем стане таким же звичним, як з вашими земними батьками. Але будьте готові, що кожне рішення (і це в тому числі) буде випробувано. Краще молитися менше, але регулярно.

2. Заплануйте час. І як можна конкретніше. Я не просто помолюсь ввечері, а о 21 годині. Плануючи справи, ми даємо установку мозку, який періодично буде нас повертати до неї протягом дня. Визначивши конкретну годину, ви автоматично відсовуєте всі інші справи на цей період. Вибирайте зручний ДЛЯ ВАС час: якщо зранку вас екскаватором не піднімеш, краще моліться з вечора?) якщо ввечері ви завжди надто стомлені, встаньте на молитву вранці.

3. Не відволікайтесь. Присвятіть час молитви Богу повністю. Він достойний цього! Знайдіть спокійне місце, попередьте домашніх, вимкніть телефон. Повірте, без вас цей світ протримається кілька хвилин і навіть годин ?)

4. Почніть. Важко переключитися на молитву одразу після роботи, навчання чи інших справ. Закрийте двері кімнати і просто почніть славити Бога, поклонятися Йому. Дух Святий направить вас в молитві.

5. Моліться духом. Іние язики ­ – це дар Духа Святого. Він служить для зміцнення нашого духа. “Усякою молитвою й благанням кожного часу моліться духом “(До Ефесян 6:18).

6. Служіть Господу. Коли ми служило людям, молячись за них, ділячись Євангелієм, наставляючи і т.д., часто ми зіштовхуємося з проблемами, які нам не під силу. Лише Господу. В такі моменти ми як ніколи відчуваємо свою нужду в Ньому. А чим більше ми Бога потребуємо, тим більше нам хочеться прибігати до Нього… шукати Його… пізнавати Його… наповнюватись Ним…

Ще ніколи проведений з Богом час не був марним. Коли ми залишаємо всі свої важливі і термінові справи заради Нього самого, Він обов’язково потурбується по нас. Давайте частіше приходити додому, у Його присутність. Приходити до Того, у кого витоки життя. Хто і є наше життя.

“Пошукуйте Господа й силу Його, лице Його завжди шукайте!” (Псалом 104:4)

molitva-1Текст підготувала: Тетяна Цалковська

© «Слово Ободрения», при полном или частичном копировании материала ссылка на первоисточник обязательна.